Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makowiec japoński"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2119
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 967
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2119
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 967
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Obrane jabłka ścieram na tarce o dużych oczkach i mieszam je z masą makową. Żółtka oddzielam od białek. Do masy makowej dodaję żółtka, bakalie, olejek, mieszam. Wsypuję kaszę mannę i proszek do pieczenia, mieszam.
Białka ubijam na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie łączę ją z masą makową.
Ciasto przelewam do blaszki o wymiarach 24 x 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę godzinę w 175°C. Ostudzone ciasto polewam polewą, posypuję kolorową posypką i schładzam.Źródło: Kobieta i życie