Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
składniki na dużą blaszkę :) Moja babcia zawsze na święta robiła taki makowiec :)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Składniki
Ciasto I: wszystkie składniki zagnieść i rozwałkować na blaszce, zostawiając trochę ciasta do zrobienia wzorków na wierzchu ciasta.
Masa makowa: mak namoczyć, sparzyć, odcedzić, 2x zmielić w maszynce. Do maku dodać olejek migdałowy, cukier, miód, całe jajka, mąkę ziemniaczaną, bakalie, razem wymieszać. Z białek ubić pianę i dodać do masy makowej. Masę wyłożyć na ciasto i udekorować wzorkami wyciętymi z pozostawionego ciasta. Piec 60 minut w 180 stopniach. Smacznego