Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki , pyszny i prosty do przygotowania deser na bazie masy makowej i ciasta francuskiego. Polecam
nóż, papier do pieczenia, blacha, łyżka,
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
czas przygotwania15 minut + czas pieczenia Ciasto francuskie wyjąć z lodówki chwilę wcześniej przed rozpoczęciem pracy. Rozłożyć , pociąć na trójkąty. Na każdym trójkącie rozłożyć porcję masy makowej , zwinąć tworząc rogalik, zwijać zacząć od szerokiej strony ciasta. Górę każdego rogala posmarować rozbełtanym białkiem. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia ( ja wykorzystałam papier z ciasta francuskiego). Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , włożyć przygotowane rogaliki i piec 20 minut. na złoty kolor. W międzyczasie kiedy rogaliki się pieką rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę z dodatkiem mleka. Po upieczeniu wyjąc i polać rozpuszczoną czekoladą. Smacznego
Przygotowanie ciasta, pocięcie w trójkąty i rozłożenie maku.
Rogaliki zwinięte gotowe do pieczenia.
Rogaliki po upieczeniu.
Rogaliki gotowe do podania.