Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makowe ciasto z mandarynkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Mąkę wymieszaj z 2 łyżeczkami proszku, cukrem, cukrem waniliowym, makiem i jajkami. Dodaj roztopione masło i mleko, połącz. Ciasto przelej do dużej blaszki. Piecz 40 minut w 180 st., ostudź.
Przekrój ciasto na 2 blaty, obydwa posmaruj dżemem morelowym. Jeden włóż z powrotem do formy. Mandarynki obierz, wyfiletuj, 1/4 odłóż. Galaretki przygotuj wg przepisu. Dodaj pokrojone mandarynki. Tężejącą masę wyłóż na ciasto. Przykryj drugim blatem. Ozdób bitą śmietaną i owocami.
czas ok. 60 min; porcja – 220 kcal, cena 80 grŹródło: Świat kobiety