Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny pomysł na wykorzystanie śliwek.
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 512
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 46
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24719
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 512
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 46
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24719
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź. Śliwki umyj, przekrój na pół, pozbaw je pestek. Śmietanę wymieszaj z jajkami. Dodaj cukier i przyprawy. Połącz dokładnie wszystkie składniki. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Na dnie naczynia wyłóż połowę śliwek (skórką do dołu), przykryj 1/2 makaronu. Wierzch posyp pokruszonym twarogiem (1/2 kostki) i dwoma łyżkami płatków. Czynność powtórz. Na wierzch wylej mieszankę śmietanowo-jajeczną. Udekoruj płatkami. Zapiekankę piecz przez ok. 30 minut w 180 stopniach C.