Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znacie te chrupiące ciastka? Na pewno! Można je kupić w cukierni. Tylko po co, skoro są bardzo łatwe do zrobienia i przede wszystkim tanie :) Ja je bardzo lubię, z jednej strony słodkie, a z drugiej lekko kwaskowate dzięki dodatkowi soku z cytryny.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 179
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2300
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 179
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2300
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, żółtko, ocet i śmietanę - całość zagniatamy. Składniki lukru dobrze ucieramy. Ciasto rozwałkowujemy, smarujemy lukrem i wykrawamy kwadraty lub inne kształty ciasteczek. Pieczemy ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.