Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś w cieście ziemniaczanym"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia
Łososia umyj, osusz, pokrój na 2-3 kawałki. Oprósz solą i pieprzem, natrzyj oliwą. Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Osącz z nadmiaru wody. Por oczyść, posiekaj. Dodaj do ziemniaków, wbij jajko, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj.
Masę ziemniaczano-porową podziel na części. Z jednej uformuj placek, ułóż rybę. Przykryj masą, oblep ze wszystkich stron. Tak przygotuj resztę ryb.
Masło i resztę oliwy stop na patelni. Ułóż ryby, usmaż na małym ogniu z obu stron (lekko dociskaj łopatką).Źródło: Chwila dla Ciebie