Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczny wykwintny deser, nawet na jesienne wieczory...
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Żółtka, cukier, bydyń- ucieramy. Do tego dodajemy mleko zagotowane, wystudzone. Wszystko razem zagotować, aż zgęstnieje(jak budyń).. Zostawić do wystudzenia....Utrzeć kostkę masła, dodawać ostudzoną masę. Na formę(najlepiej tortownicę) układać biszkopty moczone w mleku. Nałożyć połowe masy. Na masę ułożyć znowu warstwę biszkoptów nam. w mleku. Do drugiej części masy dodać kakao, nałożyć na biszkopty.Całość zalać tężejącą galaretką. Życzę smacznego!