Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łódeczki z bakłażana"
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4972
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1385
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4972
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1385
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Składniki
Bakłażan przekrój na pół, łyżką wydrąż środek. Ryż ugotuj na półtwardo. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż z pokrojonym w kostkę środkiem bakłażana. Mięso, ser feta i paprykę pokrój w kostkę. Dodaj warzywa i mięso do ryżu, przypraw, wymieszaj.
Bakłażany faszeruj ryżem z mięsem i warzywami. Koncentrat pomidorowy wymieszaj w szklance wody, wlej na dno naczynia. Układaj faszerowanego bakłażana. Przykryj.
Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Podawaj gorące z surówką.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień