Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne i przepyszne ciasto na ciepły niedzielny poranek i każdy inny dzień.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 279
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1214
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 279
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1214
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Składniki
Tortownica 20-22 cm. Ugotować galaretkę i wymieszać z dżemem, lekko schłodzić. Schłodzoną śmietanę i serek ubić na sztywno, pod koniec dodać oba cukry, sok z cytryny i fix. Biszkopty nasączyć kawą, ułożyć na dnie tortownicy. Przykryć kremem, schłodzić. Potem wylać tężejącą galaretkę, schłodzić.