Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i puszyste ciasto biszkoptowe, z chrupiącą skorupką na wierzchu i po bokach, do tego wstawki owocowe. Chyba najprostsze i najszybsze ciasto...i moim zdaniem jedno z najlepszych w czasie letnim. ;)
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1064
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 105
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4338
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8468
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1064
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 105
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4338
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8468
Składniki
Ubić jajka z cukrem na jasną, puszystą masę (przez ok. 5 minut). Dosypać przesiane mąki, wymieszać na wolnych obrotach miksera. Dolać olej, ponownie krótko wymieszać. Wylać do tortownicy o dużej średnicy (u mnie 27 cm). Ułożyć na wierzchu owoce. Piec w 160°C przez 1 godzinę i 15 minut.