Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo pyszne, nie za słodkie, pięknie wygląda i jest idealne na letnie dni.
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3093
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2753
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 32
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3093
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2753
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 32
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. CIASTO 3 jajka i 2 białka ubijamy z cukrem na jasną masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, wodę, olej i kakao i wszystko miksujemy Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy ok 20 minut w temp 180 stopni do suchego patyczka. Studzimy i wyrównujemy.
MASA Do garnka dajemy mleko, 2 budynie, cukier waniliowy, cukier,2 żółtka i wszystko podgrzewamy mieszając. zagotowujemy do zgęstnienia jak budyń. Powstałą masę studzimy. Masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Masę wykładamy na ciasto,i zostawiamy trochę do dekoracji. Wyrównujemy i układamy na niej maliny. Odstawiamy do lodówki. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Gdy galaretka całkowicie stężeje robimy rozetki z masy, wsadzamy z nie maliny.
Ciasto powinno postać w lodówce co najmniej kilka godzin. I gotowe, ciasto smakuje wspaniale, pięknie wygląda i jest bardzo łatwe w przygotowaniu.