Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochacie cynamonki, ale brakuje Wam czasu na ich przygotowanie? Mamy dla Was uproszczony przepis na leniwe cynamonki. Kupcie w sklepie gotowe ciasto francuskie lub specjalne ciasto na bułeczki cynamonowe. To już połowa sukcesu! Resztę zrobicie z zamkniętymi oczami.
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 201
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 201
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Na całej jego powierzchni rozsmaruj miękkie masło.
Cynamon wymieszaj z cukrem. Gotową mieszankę rozsyp równomiernie po całej powierzchni ciasta.
Ciasto francuskie zwiń w rulon wzdłuż krótszej krawędzi. Rulon podziel na 2-3 cm kawałki.
Cynamonki przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Między ciasteczkami zachowaj dwucentymetrowe odstępy.
Jajko wbij do miski i rozkłóć je widelcem. Cynamonki posmaruj rozmąconym jajkiem.
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Cynamonki piecz przez około 10-12 minut do zrumienienia.