Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki torcik z winogronami i czekoladą"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2189
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 139
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 143
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2189
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 139
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 143
Składniki
Jajka umyć, sparzyć. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do piany powoli wsypywać cukier, mąkę i mąkę ziemniaczaną i kakao, delikatnie wymieszać, na koniec dodać żółtka i jeszcze raz wymieszać.
Tortownicę o średniej wielkości wyłożyć pergaminem. Wylać ciasto. Piec ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC.
Śmietanę ubić na lekki krem z cukrem pudrem i fiksami. Część odłożyć. Rozsmarować na wystudzonym biszkopcie, schłodzić.
Deser wyjąć z tortownicy, boki obłożyć rurkami, udekorować odłożoną śmietaną ze szprycy. Wierzch przybrać winogronami.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium