Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lekka i pyszna !
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Składniki
Galaretkę rozpuscic w 400 ml gorącej wody zastudz pokrój w kostkę.
Na ciasto żółtka utrzyj z 10 dag cukru pudru.Białka ubij pianę, delikatnie wymieszaj z żółtkami i przesianą mąką.
Prostokątną ,płaską formę wyłożoną pergaminem.Rozprowadź ciasto, upiecz w 190 st. C.
Ciasto z pergaminem przełóż na wilgotną ściereczkę.Zdejmij pergami , zwiń rolade, zawiń w ściereczkę.
Żelatynę rozpusc 50ml wody, ostódź. Kremówkę ubij na sztywno cukrem pudrem i waniliowym.Delikatniepołącz z żelatyną.
Bitą śmietaną posmaruj ciasto, rozłóż na niej galaretkę.Zwiń roladę, oprósz cukrem.