Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 162
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 162
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Składniki
Dodaj cukier do kaszy manny, dodaj wodę i odstaw na 30 minut. Następnie dodaj proszek do pieczenia, wanilinę, olej roślinny, mąkę i podziel ciasto na dwie części. Do jednej części dodać 2 łyżki mąki, do drugiej 2 łyżki kakao. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym i ułóż na przemian ciasto białe i czekoladowe, ułóż na wierzchu wzór drewnianym szpikulcem. Piec Mannika w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut.