Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wspaniale smakuje i ślicznie wygląda. Na pewno zwróci uwagę każdego. Składa się z kakaowego biszkoptu, kremu, warstwy ciasteczek margaretek oraz galaretki cytrynowej.
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 27
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 2549
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 754
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 27
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 2549
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 754
Składniki
Na początek robimy bazę kremu-do garnka dajemy mleko, cukier, mąkę ziemniaczaną oraz budynie. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy mieszając. Powstały budyń studzimy. BISZKOPT żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier. Miksujemy do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy żółtka-miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao-miksujemy na najniższych obrotach. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy ok 15 min opcja grzanie góra-dół bez termoobiegu. Biszkopt studzimy. Ostudzony biszkopt możemy opcjonalnie nasączyć kawą. KREM Do miski dajemy 300g masła w temp pokojowej, ucieramy je, następnie stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Temperatura masła i budyniu musi być taka sama. Powstały krem wykładamy na biszkopt. Wyrównujemy i układamy na nim ciasteczka margaretki. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki Do miski dajemy 800ml wrzątku, następnie dodajemy do niego 2 galaretki cytrynowe. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Gdy galaretka zaczyna gęstnieć wykładamy ją na ciasteczka. Ciasto wstawiamy na co najmniej kilka godzin do lodówki. I gotowe. Ciasto pięknie się kroi, jest bardzo stabilne, pięknie wygląda i jest pyszne. Ciasteczka są mięciutkie. Bardzo polecam :)