Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka w przygotowaniu i niedroga karnawałowa przekąska, która z powodzeniem sprawdzi się również na Tłusty Czwartek. Ciasto na lany chrust przyrządzisz bez konieczności wyrabiania, wystarczy, że zmieszasz ze sobą proste składniki. Wybierając ten przepis, zaoszczędzisz czas i pieniądze.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Białka jajek oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Pod koniec dodawaj po jednym żółtku. Następnie wlej mleko i wsyp mąkę. Całość miksuj na małych obrotach do połączenia się wszystkich składników.
Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję taką, jak masa na amerykańskie naleśniki (pancakes).
W dużym garnku podgrzej olej do 170 stopi. Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj zataczając małe kółka, tak aby powstało coś na kształt gniazdka. Smaż do zarumienienia z obydwóch stron.
Gotowe chruściki posyp mieszanką cukru pudru i cukru wanilinowego.