Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łaciaty serniczek"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2170
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 129
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2170
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 129
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Składniki
Do miski włożyć kostkę do pieczenia Kasia, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, cukier i jajko. Wymieszać mikserem. Przełożyć na blat i szybko zagnieść ciasto.
Podłużną foremkę o wymiarach 18x20cm wyłożyć papierem do pieczenia. Odłożyć 1/3 przygotowanego ciasta, a pozostałym ciastem wylepić dno formy.
Przygotować masę serową: jajka ubić z cukrem na puch. Kostkę do pieczenia Kasia rozpuścić w rondelku i wystudzić. Do masy jajecznej dodać, cały czas ubijając, twaróg, proszek budyniowy oraz rozpuszczoną Kasię.
Masę serową wyłożyć na ciasto w formie. Odłożone ciasto lekko rozwałkować. Odrywać od niego spore kawałki i układać je na masie serowej – tworząc łatki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec około 60 minut. Sernik trzymać jeszcze 15-30 minut w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Ciasto serwować z lodami.
około 80 min.Źródło: Życie na gorąco