Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ,łatwe do zrobienia. Najlepiej chłodzić je całą noc , ale u mnie nie dotrwały do wieczora.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 41
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 326
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1408
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 139
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 41
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 326
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1408
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 139
Składniki
Ryż wysypuję na blachę i piekę w piekarniku ok. 5 min. w tem 130 stopni. Połowę masła , 2 łyżki miodu i czekoladę białą wkładam do garnka wszystko razem mieszam aż się rozpuści. Blachę 20-20 wykładam papierem do pieczenia. Do masy wkładam orzechy i połowę ryżu i dokładnie mieszam Wyjmuję na blachę i dociskam.
Z drugą połową masła robię to samo. Dodaję resztę miodu, czekoladę mleczną i rozpuszczam. Wsypuję resztę ryżu i wiórki kokosowe . Kiedy dokładnie wymieszam wyjmuję na warstwę która jest na blasze i dociskam. Studzę najlepiej przez całą noc.
Wyjmuję z blachy i kroję ostrym nożem na kwadraciki.