Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kulebiak faszerowany dorszem"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 60
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 418
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1145
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 60
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 418
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1145
Składniki
ok. 30 min• Porcja 300 kcal • Koszt porcji ok. 5,60 zł • Przepis dla 4 osób
Rybę oczyść, ułóż w dużym garnku i zalej warzywnym bulionem. Gotuj na minimalnym ogniu 15-20 min. Wywar powinien tylko mrugać – inaczej ryba się rozpadnie.
Listki szpinaku opłucz, osusz. Rozgrzej patelnię, wlej troszkę oliwy i zeszklij na nim przepuszczony przez praskę czosnek. Następnie zwiększ ogień, dołóż szpinak i podsmaż około 1/2 minuty. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Z ugotowanego dorsza delikatnie usuń ości i skórę. Suszone pomidory pokrój w paseczki.
Rozwałkuj ciasto francuskie. Rozłóż na nim warstwę szpinaku, następnie pomidorów. Na środku umieść rybę. Zawiń ciasto, sklej brzeg i boki. Na szpatułce odwróć do góry nogami, ozdobnie natnij wierzch ciasta.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut w 180°C.Źródło: Kobieta i życie