Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Przygotować jasne ciasto. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka zmiksować z cukrem na puch, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć obie masy. Wylać do formy. Piec w temperaturze 190oC ok. 30 minut.
Ciemny biszkopt przygotować tak samo.
Kawę zaparzyć w 1/2 szkl. wody, przecedzić do garnka, dodać czekolady i wlać wódkę. Podgrzać do rozpuszczenia i wystudzić.
Ubić kremówkę, dodać cukier puder i dalej ubijać. Następnie dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Ciemny biszkopt przekroić, rozprowadzić połowę masy śmietanowej, na tym pokruszyć jasny biszkopt, polać masą czekoladową, rozprowadzić na to resztę śmietany i przykryć delikatnie ciemnym biszkoptem.Źródło: Twoje Imperium