Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto kruchutkie i z jabłkami lubię te owoce są pyszne w takim połączeniu! Polecam na deserek!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1772
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 51
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1772
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 51
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Ciasto: Z mąki, margaryny, cukru pudru, jaj, proszku do pieczenia i cukru waniliowego robimy ciasto dzielimy na 3 części i pieczemy placki w formie 25/36 w 160 stopniach ok. 20 minut. Masa serowa: Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem. Ser mielimy i dodajemy wraz z ubitą pianą do żółtek. Dajemy na ogień i gotujemy. W mleku rozpuszczamy budyń wlewamy do sera i gotujemy do zgęstnienia. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy, ścieramy na dużej tarce, smażymy, wsypujemy galaretkę i cukier. Przełożenie ciasta: Ciasto- ser- ciast- masa jabłkowa- ciasto- polewa.