Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche pierniczki"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 95
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 58
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 95
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 58
Składniki
Czas przygotowania 35 minut. Cena sztuki około 0,40 zł
Do miski wkładamy miękką margarynę lub masło i pozostałe ciasta. Mieszamy mikserem, a następnie przekładamy na stolnicę i zagniatamy gładkie ciasto. Na godzinę wkładamy do lodówki.
2. Ciasto wałkujemy partiami na grubość 0,5 cm i foremkami wycinamy ciasteczka.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i na 10-12 minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC.
Cukier na lukier mieszamy z białkiem i ucieramy na gęstą, gładką błyszczącą masę. Za pomocą szprycy, pędzelka lub patyczka dekorujemy przestudzone pierniczki.Źródło: Rewia