Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka idealne na Święta Bożego Narodzenia - orzechowo, z dodatkiem cynamonu.
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 165
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 84
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2156
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 154
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 165
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 84
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2156
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 154
Składniki
Orzechy włoskie posiekać. Masło utrzeć z cukrem. Wbić 1 jajko, po zmiksowaniu wbić drugie jajko i też zmiksować. Mąkę przesiać. Dodać 2 szczypty soli, łyżeczkę cynamonu i wsypać do utartego masła. Dodać też orzechy. Zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę, umieścić w woreczku foliowym i włożyć do lodówki na co najmniej 30 min. Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy. Foremką wycinać ciasteczka. Ułożyć je blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko rozmieszać z 2 łyżkami mleka i posmarować ciasteczka. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 15 minut.