Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, czekoladowe ciasteczka, idealne na każdą pogodową depresję. Mogą mieć dowolną formę, ja do ich wycinania użyłam szklanki. Ciasteczka można polukrować, żeby ładniej wyglądały, ale ja wolę je bez lukru, są idealne.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27472
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27472
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Składniki
Czekoladę roztapiamy. Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajko i czekoladę. W osobnej misce łączymy mąkę, kakao, sodę, sól oraz cukier waniliowy i dodajemy do utartego masła. Całość mieszamy, po czym ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy. W razie potrzebny podsypujemy mąką. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na grubość około 0,5cm i wycinamy ciastka. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Pieczemy 15-20 min w 170st. Upieczone ciastka odstawiamy do wystygnięcia.