Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto kruche, budyniowa pianka i owoce smakują razem wyśmienicie
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
CIASTO Wszystkie składniki przełożyć do miski. Zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na dwie części 60 % i 40 %. Przełożyć do zamrażalnika. Blachę o wymiarach 25 cm / 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć większą część ciasta. Przyklepać ręką i wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiec 20 minut w 190 st C. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
PIANA Białka ubić na sztywno. Cały czas ubijając dodawać stopniowo po łyżce cukier i cukier z wanilią. Wsypać proszek budyniowy. Wymieszać. Zmniejszyć obroty miksera i cienką strużką wlewać olej. Dokładnie połączyć wszystkie składniki.
Na upieczone i ostudzone ciasto wylać pianę, wyrównać. Truskawki opłukać, osuszyć i oczyścić z szypułek. Przekroić na pół. Ułożyć truskawki przecięciem do góry. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto (40%). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 - 40 minut w 190 st C. Po upieczeniu ostudzić. Wierzch posypać cukrem pudrem.