Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby ciasto było naprawdę kruche i delikatne, część mąki zastępuję wiórkami kokosowymi. Polecam.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 450
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13155
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 450
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13155
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
Wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem kakao umieścić w misie miksera i rozdrobnić na "mokry żwirek". Podzielić na trzy równe części. Do jednej dodać kakao.
Na dno wysmarowanej masłem formy o wymiarach: 36/25 cm wysypać jedną część jasnego ciasta. Na niej wyłożyć gotową masę makową wymieszaną delikatnie z dwoma ubitymi białkami. Następnie rozsmarować powidła z galaretką z rokitnika. Na to wysypać drugą warstwę ciasta jasnego i wyłożyć ubitą pianę z cukrem i proszkiem budyniowym. Przykryć warstwą ciasta ciemnego. Piec przez godzinę w temperaturze 175 stopni -góra -dól. Zimne ciasto po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.