Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste w wykonaniu ciasto. Można je przygotować na szybki podwieczorek lub dla niespodziewanych gości. Pysznie pachnie cynamonem i truskawkami. Bardzo polecam, upieczcie koniecznie.
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 56
Niezwykle zdrowy i dodający energii koktajl z młodymi burakami, jabłkiem i pi...
Odsłon: 33
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 26
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 56
Niezwykle zdrowy i dodający energii koktajl z młodymi burakami, jabłkiem i pi...
Odsłon: 33
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 26
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia.
Po tym czasie ciasto wałkujemy i wykładamy do blaszki o wymiarach około 21 cm x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nakłuwamy widelcem i oprószamy bułką tartą. Truskawki myjemy, dokładnie osuszamy, usuwamy szypułki i przekrawamy je na pół, następnie układamy je w rzędach na cieście.
Ciasto pieczemy około 35-40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Gotowe i upieczone, studzimy, kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach około 21 cm x 25 cm Ciasto można pokroić na około 16 kawałków.