Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalnie był to przepis na jabłecznik z budyniem, jednak po kilku moich modyfikacjach wyszło coś takiego :)
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 92
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 92
Składniki
Składniki na kruche ciasto razem połączyć, by powstało jednolite ciasto. Następnie podzielić go na dwie równe części. Jabłka pokroić w drobne, cienkie talarki, można skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Blaszkę o wymiarach 24 na 40 cm wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Teraz równomiernie na spód blachy dać jedną część ciasta, po nakłuwać widelcem, na to wyłożyć jabłka, wyrównać. Na jabłka wyłożyć inne owoce i wylać gorący budyń, chwilkę odczekać, by lekko odparował i wyłożyć na górę drugą część ciasta i również po nakłuwać widelcem. Piec około 50 minut w 190 – 200 st. C. Po upieczeniu, kiedy ciasto ostygnie, posypać cukrem pudrem. Należy kroić go jak będzie już całkiem zimne.