Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche ciasto z bananami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
10 porcji • : 40 min (plus chłodzenie) • gotowanie: 20 min • 647 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 175 st. C. Zmiksuj herbatniki, precelki i cukier. Wymieszaj je z masłem. Wyłóż masę do formy o śr. 24 cm i wstaw do lodówki, aby stężała.
Na słoną masę toffi rozpuść w rondelku cukier w 50 ml wody i gotuj, aż się skarmelizuje (6-8 minut). Dodaj masło, śmietanę i 1/2 łyżeczki soli. Mieszaj, aż dokładnie się połączą. Następnie wylej masę toffi na masę herbatnikową. Wstaw do lodówki, aby stężała.
Banany obierz i pokrój w plasterki. Wyjmij ciasto z lodówki i ułóż na nim plasterki bananów. Ubij kremówkę z cukrem i nasionami wanilii. Wyłóż na banany, posyp startą czekoladą. Podawaj od razu.Źródło: Olivia