Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kruche, gotowe w 15 minut, z dodatkiem budyniu bananowego. Ciasteczka są bez dodatku jajek. Na wierzchu przyjemnie chrupie upieczony migdał.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2954
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3360
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 111
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2954
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3360
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 111
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Składniki
Wychodzi 13-15 ciastek. W misce mieszamy mąkę, budyń i cukier puder. Lekko schłodzone masło kroimy w małą kostkę, czubkami palców rozcieramy masło z mąką, gdy uzyskamy kruszonkę, zlepiamy ciasto całymi dłońmi. Piekarnik rozgrzewamy do 175 C. Z ciasta odrywamy kawałki ciasta wielkości małego orzecha włoskiego, lub jeszcze mniejsze. Z kawałków forujemy kulki, przekładamy je na blachę z papierem do pieczenia i lekko rozpłaszczamy. Po środku każdego ciasteczka umieszczamy migdał i lekko go dociskamy.
Ciasteczka pieczemy około 25 minut, będą jeszcze jasne.