Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche ciasteczka z nadzieniem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Mąkę przesiej przez gęste sitko na stolnicę. Dodaj masło, posiekaj je szerokim nożem na drobne grudki. Dodaj proszek do pieczenia, przesiany cukier puder i żółtka, zagnieć ciasto. Połóż ciasto na talerzu, przykryj drugim. Odłóż do lodówki na pół godziny.
Ciasto wyjmij, rozwałkuj na grubość 1 cm, wycinaj z niego kółka np. szklanką. Wykładaj na blachę pokrytą papierem do pieczenia. W każdym ciastku zrób wgłębienie dnem szklanki.
Czekoladę rozpuść w garnku, wlej do części ciastek, posyp wiórkami kokosowymi. Resztę ciastek wypełnij konfiturą. Piecz 15 minut w temp. 180°C. Odstaw do ostygnięcia.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień