Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sklepie takich chyba nie ma :,-)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27467
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 161
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1197
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27467
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 161
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1197
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto ciasto zagniatamy do momentu, aż powstanie gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Połowę ciasta wałkujemy na okrąg o średnicy 24 cm. Dzielimy na 8 równych trójkątów. W każdym nacinamy dwukrotnie od strony krawędzi. Środek wypełniamy marmoladą i sklejamy. Ucinamy nadmiar sklejonego ciasta i ewentualnie uzupełniamy marmoladą. Ciasteczka schładzany ponownie przez 20 minut. Następnie pieczemy w 180°C