Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasteczka z kawałkami czekolady i kokosem. Ciasteczka są szybkie i proste przygotowaniu. Z kilku podstawowych składników możemy wyczarować wspaniałe smakołyki do kawki czy dla dzieciaków do szkoły czy na deser.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 194
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 194
Składniki
Masło kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Masło powinno być prosto z lodówki. Następnie dodajemy jajka, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, pół szklanki cukru i mąkę kukurydzianą. Następnie zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy pokrojoną w kosteczkę mleczną czekoladę oraz szklankę wiórek kokosowych. Ponownie zagniatamy. Tak przygotowane ciasto chowamy do lodówki na godzinę. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta rwiemy kawałeczki wielkości orzecha włoskiego i robimy kuleczki. Wykładamy na blaszkę i lekko spłaszczamy. Przygotowane ciasteczka pieczemy 20 minut w 180 stopniach na złoty kolor.