Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i ze zdrowych składników. Kruche, z orzechowym posmakiem i kawałkami płatków owsianych.
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 299
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 299
Składniki
Płatki owsiane ucieramy kilka sekund w blenderze - powinny być podzielone na drobniejsze kawałki, ale nie zmielone na mąkę. Mieszamy składniki suche, dodajemy resztę i zagniatamy. Jeśli używacie masła powinno być w temperaturze pokojowej. Polecam jednak skorzystać z oleju kokosowego nierafinowanego - nadaje dodatkowo kokosowy aromat.
Dzielimy ciasto na małe kulki i formujemy ciastka. Ciasta nie da się wałkować i wycinać, ale można uformować dość cienkie, okrągłe ciasteczka. Z tej porcji wyszło mi 20 ciastek.
Ciastka pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy do ostygnięcia.
Z jedzeniem warto zaczekać (choć pachną fantastycznie!). Najlepsze są następnego dnia