Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche ciasteczka"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1284
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 187
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1284
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 187
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Składniki
Z cytryny zetrzyj skórkę i wyciśnij 3 łyżki soku. Żółtka utrzyj z cukrem do białości.
Masło zmiksuj na puch. Miksując, dodawaj żółtka z cukrem. Dodaj mąkę, sól, skórkę i sok z cytryny. Wyrabiaj, wsypując po trochu żurawinę. Ciasto podziel na dwie części. Z każdej uformuj wałek, obtocz go w migdałach, zawiń w folię, włóż na 60 min do zamrażarki.
Schłodzone wałki pokrój na plasterki o grubości 2 cm, ułóż na natłuszczonej blaszce. Piecz w 170°C. ok. 20 minut albo do zrumienienia.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie