Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malutkie tarty z kolorowymi posypkami. Kto ich nie lubi niech żałuje.
Polecam.
Odsłon: 303
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 303
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Składniki
Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Budyń ugotować w ½ l mleka i ostudzić. Masło obić na puszysta masę. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem. Ciągle mieszając, dodawać budyń. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Krem nakładamy na kruche spody. Dekorujemy posypkami.