Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche babeczki - po 2. roku"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 254
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 254
Składniki
Mąkę przesiej i posiekaj z miękkim masłem. Stopniowo dodaj 1 żółtko i 1 całe jajko, przez cały czas siekając masę.
Dobrze wyrób ciasto. Włóż je na godzinę do lodówki.
Foremki na babeczki wysmaruj masłem i oprósz tartą bułką. Wylep je ciastem i włóż do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Upiecz na jasnozłoty kolor, a następnie ostudź.
Napełnij babeczki budyniem lub bitą śmietaną.
Aby udekorować babeczki, możesz dodatkowo posypać je wiórkami startej czekolady.Źródło: Mam dziecko