Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 133
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 120
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17050
Polecam.
Odsłon: 133
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 120
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17050
Składniki
MASA BUDYNIOWA 2,5 szklanki mleka + 0,5 szkl. cukru i cukier wanil. zagotować.
1 szklankę mąki + 1 szklankę mleka + żółtka zmiksować i dodać do gotującego się mleka. Ugotować budyń aż będzie gęsty ciągle mieszając.
Wystudzić i połączyć ze zmiksowanym masłem.
Dno dużej blaszki wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową.
Układać warstwy - herbatniki (jeden obok drugiego) - masa budyniowa (pół) - krakersy - masa krówkowa - krakersy - masa budyniowa - herbatniki - bita śmietana (krótko ubita razem ze śmietanfixami) - gorzka czekolada starta na tarce
Ciasto najlepsze na drugi dzień