Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto od lat zachwyca wszystkich moich gości. Proste w przygotowaniu, smaczne i efektowne
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Masło ubijamy na biały puch. Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam.
Do ubitego masła dodaje żółtka. Jedno po drugim. Dodaję mąką łyżka po łyżce i dalej miksuję. Łączymy z ubitymi białkami. Przekładam do formy królika. Piekę 180 C ok. 20 minut.