Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Królewskie pierniki z marcepanem i dżemem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Ciasto: mąkę i kakao przesiej. Dodaj resztę składników (bez dżemu), zagnieć. Chłodź 2 godziny. Ciasto rozwałkuj na pół cm, wykrój np. serduszka. Piecz 12 minut w 170°C. Ostudź. Posmaruj dżemem.
Masa: zagnieć, cienko rozwałkuj. Wytnij tą samą foremką, ułóż na pierniczkach. Odłóż na 3-4 godziny.
Polewa: kremówkę i miód zagotuj. Zdejmij z ognia, dodaj margarynę i czekoladę, mieszając, stop. Ostudź. Polej pierniczki.Źródło: Chwila dla Ciebie