Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Królewiec domowy"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 54
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 69
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1703
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 54
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 69
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1703
Składniki
Białka ubijam z cukrem. Dodaję po jednym żółtku i po łyżce oleju. Miksuję. Na koniec łączę z mąką, proszkiem i kawą. Biszkopt piekę ok. 15 min w temp. 180°C.
Z podanych składników wyrabiam ciasto kruche. Chłodzę je i dzielę na 2 części. Wałkuję, piekę 10-15 min w temp. 180°C. Studzę.
Mleko z cukrem i kaszą gotuję, aż zgęstnieje. Zimną ucieram z masłem i ekstraktem.
Kruche ciasto smaruję połową masy grysikowej. Na niej układam biszkopt i resztę masy i znów kruche ciasto. Wierzch smaruję powidłami i dekoruję polewą czekoladową.Źródło: Kobieta i życie