Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24313
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 453
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24313
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 453
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Składniki
Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia taką samą w jakiej upieczemy kruche ciasto. Piec w temperaturze 160- 180 stopni.
Ciasto kruche: Zarobić ciasto,podzielić na 2 części,upiec 2 placki w jednakowych formach. Masa: z mleka ,mąki, cukru ugotować budyń.Do gorącego budyniu dodać margarynę i dobrze wymieszać.Gorącą masą przekładać placki. Placek kruchy-masa-biszkopt -masa-placek kruchy-polewa