Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto,trochę pracochłonne ale tak szybko znika ze stołu, że udało mi się zrobić zdjęcie ostatniego kawałka..;)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
2 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 2 łyżki ciepłego miodu 1 łyżeczka sody 1 całe jajko 1/2 kostki margaryny kakao Z podanych składników zagnieśc i upiec dwa placki
4 jajka 1 szkl. cukru 2 łyżki wody 1/2 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku Z podanych składników upiec biszkopt: Białka ubić,dodać cukier i żółtka, wlać wodę. Na koniec mąkę z proszkiem
1/2 litra mleka 1 szkl. cukru 1 łyżkia mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy Ze składników ugotować budyń.Zdjąć z ognia,wymieszać z 3/4 kostki margaryny.
Przekładać gorącą masą placki w kolejności- ciemny placek-masa- biszkopt-masa-ciemny placek. Polać polewą. Smacznego :)