Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam je piec.
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 207
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 106
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 207
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 106
Składniki
Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. W szklance mleka rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i pszenną. Stopniowo dolewamy do utartych żółtek i dokładnie mieszamy.
Pozostałe mleko zagotowujemy ze szklanką cukru. Zmniejszamy ogień i wlewamy rozprowadzoną masę. Dokładnie rozcieramy i gotujemy aż nabierze konsystencji budyniu. Studzimy.
Miękkie masło miksujemy. Stopniowo dodajemy zimny krem i szklankę wiórków kokosowych. Na dno blaszki wykładamy herbatniki, następnie prawie połowę kremu i kolejną warstwę herbatników. Z pozostałego kremu odkładamy 2-3 łyżki a resztę rozsmarowujemy na herbatnikach.Przykrywamy pozostałymi ciastkami. Na wierzch rozprowadzamy cienką wastwę kremu i posypujemy wiórkami kokosowymi. Jemy, życzę smacznego.;))