Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremówka z sosem owocowym"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Ciasto francuskie rozmrażamy. Tniemy na dwanaście prostokątów i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220oC. Pieczemy na złoty kolor.
Gotujemy budyń waniliowy z 1/2 l mleka i podanej na opakowaniu ilości cukru. Studzimy. Masło ucieramy, dodając do niego po łyżce zimnego budyniu. Śmietan-fix i cukier puder wsypujemy do kremówki. Śmietanę ubijamy na sztywno.
Porcje schłodzonego ciasta francuskiego przekładamy kremami: dolną warstwę tworzy krem budyniowy, górną – bita śmietana. Kremówki podajemy z sosem truskawkowym, malinowym, jeżynowym itp.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej sztuki: około 1,60 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki: 585 kcal, Białko: 7 g, Tłuszcz: 65 g, Węglowodany: 48 gŹródło: Rewia