Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1527
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 48
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1527
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 48
Składniki
CIASTO Składniki: - Margaryna - 1/2 kostki - Cukier kryształ - 1/2 szklanki - Mąka pszenna - 2 szklanki - Żółtka - 4 szt - Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki Sposób przygotowania: Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną, dodać żółtka utarte z cukrem i zarobić ciasto.
MASA Składniki: - Mleko - 1 l - Budyń śmietankowy lub waniliowy - 3 szt - Cukier kryształ - 2 łyżki Sposób przygotowania: W pół szklanki mleka rozmieszać budyń z cukrem. Resztę mleka zagotować. Na gotujące się mleko wlać rozmieszany budyń i chwilę gotować.
MASA KOKOSOWA Składniki: - Wiórki kokosowe - 200 g - Cukier kryształ - 1/2 szklanki - Jajka - 2 szt -Margaryna - 1/2kostki Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka, kokos i rozpuszczoną wystudzoną margarynę.
Na blaszce (30X25 cm) rozłożyć ciasto, na ciasto wyłożyć ciepły budyń, na budyń masę kokosową. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez około 45-50 minut.