Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremówka budyniowa z kremem z bitej śmietany"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 481
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 481
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Składniki
Przepis przysłała Barbara Dobija z Roztropic.
Biszkopt: jajka ubij z cukrem. Wsyp mąkę z proszkiem, połącz. Wylej na blachę 26 na 30 cm. Piecz 35 min w 200°C. Ostudź.
Krem budyniowy: półtorej szklanki mleka rozrób z żółtkami i mąkami. Resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mącz ną mieszankę, ugotuj budyń. Masło utrzyj, dodając po łyżce budyniu.
Bita śmietana: kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodając zagęstnik. Ciasto przekrój na dwa blaty. Spód posmaruj kremem budyniowym. Rozsmaruj bitą śmietanę, ułóż drugi blat ciasta. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie