Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na herbatnikach z pysznym kremem budyniowo-śmietanowym
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4972
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1385
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4972
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1385
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Składniki
Mleko zagotuj. Żółtka utrzyj z cukrami na jasną i puszystą masę (ok. 5 min). Dodaj mąkę ziemniaczaną oraz budyń i zmiksuj. Nie przestając miksować, wlej wrzące mleko. Przelej całość do garnka i zagotuj na małym ogniu do powstania bąbli powietrza (ok. 5 min), cały czas mieszając. Odstaw budyń do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło zmiksuj na puszystą masę. Cały czas miksując dodaj stopniowo zimny budyń. W osobnej misce ubij zimną śmietankę na sztywny krem. Dodają ją do masy budyniowej, mieszając szpatułką. Na dnie blaszki ułóż warstwę herbatników i wyłóż cały krem, wyrównaj. Na masę wyłóż kolejną warstwę herbatników. Gotowe ciasto przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 90 min. Przed podaniem posyp ciasto cukrem pudrem, smacznego!